Türkiye’nin termal sularıyla ünlü önemli turizm merkezlerinden Pamukkale’yi ziyaret eden turist sayısı, yılın ilk 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 12 artarak 1,7 milyona ulaştı.

Beyaz travertenleri, Hierapolis Antik Kenti ve Kleopatra Havuzu ile ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunan Pamukkale, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekmeye devam ediyor.

Gece müze turlarının başlatılmasıyla, turistlere UNESCO Dünya Mirası Alanı’nın eşsiz güzelliklerini keşfetme ve tadını çıkarma fırsatı verilmiş ve buna bağlı olarak alanı ziyaret edenlerin sayısı artmıştır.

Turistler, yıl boyunca su sıcaklığının 36 derece (96,8 derece Fahrenheit) olduğu antik kent içerisinde yer alan antik havuzda yüzmenin keyfini çıkarabilirler.

Denizli’nin Pamukkale ilçesini 2023’ün ocak-ağustos döneminde 1,51 milyon tatilci ziyaret etti. Bu yılın aynı döneminde ziyaretçi sayısı yaklaşık yüzde 12 artarak 1,7 milyona çıktı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Gazi Murat Şen, Anadolu Ajansı’na (AA) yaptığı açıklamada, bölgenin turizm potansiyelini değerlendirerek, cazibesinin hızla arttığını söyledi.

Şen, yılın ilk 8 ayında Pamukkale’yi 1,7 milyon kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

“Acentalar aracılığıyla gelen girişlere baktığımızda 480 binden 530 bine çıktığını görüyoruz. Bu da yabancıların Pamukkale’ye ilgi gösterdiğini ve bu sayının arttığını gösteriyor” dedi.

Ayrıca yıl sonuna kadar Pamukkale’yi 2,9 milyon civarında kişinin ziyaret etmesini beklediklerini, bu artışın da gece müze turlarına bağlı olduğunu dile getirdi.

Şen, “Sezon başında Pamukkale’de yaklaşık 3 milyon yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlamayı hedeflemiştik. Bu hedefe ulaşamasak bile bu yıl Pamukkale’de yaklaşık 2,9 milyon ziyaretçiyi ağırlamış olacağız” dedi.

“Gece müze turları bu yıl çok etkili oldu.”

“Özellikle acentelere yapılan duyuruların ardından önümüzdeki yıl gece müze turlarının daha fazla ilgi göreceğini, bu sayede Pamukkale’ye gece ziyaretlerinin daha da artacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Ayrıca Karahayıt Mahallesi’nde yeni açılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin, özellikle kış aylarında gelen hastaların Pamukkale’ye olan ziyaretçi sayısının daha da artmasına katkı sağlayacağına inandığını söyledi.